Over Marianne

Over Marianne

Ik laat je ervaren hoe het is om het beest dementie in je hoofd te hebben aan de hand van ervaringsgerichte oefeningen, waardoor je je makkelijker kan verplaatsen in zijn of haar leefwereld. Begrip naar de andere toe is zo belangrijk om op elkaar te kunnen inspelen.

Ik help je zodat jij kan blijven zorgen zonder er onderdoor te gaan. Je kan van mij ook steun verwachten in het zoeken naar oplossingen met familie en hoe je je eigen grenzen stelt.

Het gaat niet vanzelf, absoluut niet, het is een verhaal van vallen en opstaan. Uiteindelijk ook een verhaal van afscheid, telkens opnieuw in kleine en grote dingen. Laat je daarin ondersteunen, zodat jij kan blijven zorgen.

Wat kan je van mij verwachten?

Mijn motto, het is wat het is, laten we daarmee starten en kijken waar het pad ons naartoe brengt.

‘Het leven is een feest, maar je moet wel je slingers zelf ophangen’ zei een vriendin onlangs tegen me, zo mooi vind ik die, en tegelijkertijd merkte ik in mijn praktijk dat mensen het soms moeilijk hadden met de slinger zelfs maar te vinden, omdat leven met een diagnose van dementie donker is, in en rondom je, dat het moeilijk wordt die slinger vast te nemen en op te hangen.

Samen zoeken naar het uiteinde van de slinger, en het eerste lichtje van plezier binnenhalen, dat vind ik zo fijn om te doen samen met mijn cliënt. Dikwijls zie ik hem al bewegen die slinger, zo zachtjes in de wind, nog niet grijpklaar maar wel aldaar.

Ook in een dementie context is het mogelijk om licht en luchtigheid te creëren, wil je weten hoe, aarzel dan niet contact op te nemen, dan kijken we samen hoe ik je kan helpen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x